Galette fructe de pădure-sugarfree

Am impresia că nu ne ajunge o viață întreagă să gustăm toate mâncărurile delicioase de pe pământ. Mă simt cumva copleșită în acest sens. Eu aș vrea să le încerc pe toate, dar nu e parcă destul timp, energie, etc. 😀 Ca să mai umplu lista mea de ”toate mâncărurile delicioase de pe pământ” am făcut acest galette cu fructe de pădure.

Este un desert fără zahăr, dar potrivit de dulce datorită greensugar-ului folosit de pe pagina greensugar.ro. Dacă nu ai auzit încă despre acest greensugar îți zic pe scurt că este un îndulcitor foarte fain.

Are 0 indice glicemic (adică nu îți ridică nivelul de zahăr din sânge). Pe deasupra are 0 calorii-ceea ce este o veste iarăși bună, nu? 😀 Eu folosesc acest îndulcitor la multe deserturi și nu numai.

Are acelaș gust ca zahărul, deci nu vei simți nici o diferență în acest sens, crede-mă! 🙂

galette cu fructe de padure

De ce să faci această prăjitură? De ce îmi place mie?

În primul rând îmi place că nu este ceva greu de pregătit. Fructele de pădure mi-ar plăcea să spun că le-am cules eu personal din pădure, dar nu e așa. :)) Am dat o fugă până la @LidlRomânia și am luat fructe de pădure congelate, dar și aluat fraged.

Am ales să o pregătesc cu îndulcitor în loc de zahăr. De ce? Pentru că îmi pasă de sănătatea mea și a celor care mănâncă din preparatele mele!

Acest galette cu fructe de pădure este prima încercare de galette și de aceea am ales să o prepar într-un mod deosebit. Din 400g fructe de pădure congelate am făcut un fel de dulceață. Această dulceață proaspătă a ajuns ca umplutură în galetuță. 🙂

Nu în ultimul rând vreau să îți zic că bucătăria s-a umplut de un miros superb. Aluat fraged copt îmbinat cu dulceață de fructe de pădure. Culoare, miros și gust absolut superbe! Hmmm, yummy!

Ingrediente:

1 aluat de patiserie Lidl (fresh puff pastry)
400 g fructe de pădure congelate
4-5 linguri de greensugar (îndulcitor)
1 lingură amidon
1 lgț esență de vanilie
opțional 4-5 picături de ulei esențial de lămâie, sau portocală sălbatică doTerra

1 ou-pentru acel luciu frumos de pe margini

galette cu fructe de padure si migdale

Mod de preparare galette cu fructe de pădure:

Pregătire aluat

Scoate aluatul din frigider cu 10-15 minute înainte de folosire. Desfă aluatul și lasă-l pe hârtia cu care vine înfășurată. Mie mi s-a părut că se lucrează mai ușor cu el așa.

Ia o farfurie/o tavă rotundă și cu un cuțit taie o formă perfect rotundă. Dacă așezi farfuria/tava mai la o margine, din restul de aluat mai poți face niște cornulețe sau mini galette. Nimic nu se aruncă! 🙂

Preparare dulceață de fructe de pădure

Preîncălzește cuptorul la 180 C. Pune fructele congelate într-un vas și adaugă îndulcitorul, amestecând bine.

După ce fructele de pădure au fiert circa 10 minute și fructele s-au înmuiat, adaugă cu ajutorul unei site amidonul (pentru a nu avea cocoloașe). Fierbe încă 1-2 minute și adaugă la final de tot esența de vanilie și uleiul esențial de lămâie/portocală sălbatică.

Lasă puțin dulceața obținută să se răcească. Mai apoi adaugă puțin câte puțin în mijlocul aluatului rotund. Ai grijă să lași aproximativ 3 degete distanță la margini. Adună marginile aluatului peste fructe, până când nu mai ai aluat întins la margini.

Pregătire finală galette cu fructe de pădure

Bate oul cu furculița și cu ajutorul unei pensule de silicon unge marginile îndoite. Poți presăra pe margini puțin zahăr sau fulgi de migdale delicioase. Zahăr topit= ușor gust de caramel.

Transferă prăjitura cu foaia de desubt în tavă și coace-o timp de aprox. jumătate de oră, până când marginile sunt aurii.

galette vedere deasupra

Rezultatul final?

Un galette cu fructe de pădure minunat, cu gust dulce-acrișor, aspect plăcut și atrăgător, miros extraordinar în toată casa și zâmbete pe buze.

Dacă ești la fel de pofticios/pofticioasă după dulce ca mine, atunci îți recomand cu căldură aceste clătite pufoase cu banane foarte apreciate, sau o altă prăjitură dragă mie- checul labirint cu vișine.

Tu ai mai făcut galette? Cu ce umplutură ți-ar plăcea cel mai mult? Eu aș vrea să mai încerc cu căpșuni! 😀

Să ne auzim numai cu bine aici, dar și pe pagina mea de Instagram @Mywonderflow.

O zi frumoasă și dulce! 🙂

Facebookpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *