Chipsuri tortilla cu sos homemade

chipsuri tortilla in bol servite

Cred că știi și tu cât de bune pot fi niște chipsuri tortilla când te uiți la un film interesant, sau vrei ceva de ronțăit pur și simplu. Nu doar că oferim senzații tari prin intermediul ochilor (film), dar facem acest lucru și prin papilele gustative (chipsuri tortilla).

Poftele mele după acest snack au pornit într-o după-masă. Ne pregăteam să ne uităm la serialul nostru (Camera de gardă-un serial foarte fain, by the way).

Problema mea la chipsuri de tortilla (și evident, chipsuri în general) va fi mereu un aspect. Îți iei o pungă umplută jumătate cu AER! Adică pe bune! Când vrei ceva de ronțăit, lucrul ce nu ai vrea să se întâmple e să se golească punga așa de repede, nu? 😀

Nu mănânc chipsuri foarte des, dar și când mănânc, savurez orice bucățică. M-am gândit așadar, cum aș putea să fac eu ceva de ronțăit? Aș vrea să îmi satisfac poftele după chipsuri tortilla, dar nu aș vrea să cobor până la magazinul non-stop…

Știi lipiile acelea la promoție XXL de la Lidl? Na, eu am ratat ocazia să cumpăr un pachet la ultima ofertă! :)) Așa că, mi-am cumpărat 2 pachete de lipii simple. Pentru sos, am folosit ingredientele avute în frigider și un pic de praf de usturoi pentru aromă.

Au ieșit foarte crocante, aromate, iar sosul este ceva răcoritor!

sos pentru chipsuri tortilla

Ingrediente

Chipsuri tortilla de casă:

 • 6 lipii tortilla (preferabil cele mari de la Lidl)
 • ulei de măsline
 • sare himalaya
 • boia dulce
 • praf chili
 • usturoi praf
 • mix condiment pentru carne- Lidl

Sos de casă lângă chipsuri tortilla:

 • 4-5 linguri de smântână
 • 1 avocado copt
 • 2 castraveți mici, rase
 • sare
 • praf de usturoi
 • câteva picături de ulei esențial de lămâie doTerra

Mod de preparare chipsuri tortilla

Pregtătesc lipiile pe o suprafață netedă. Cu ajutorul unei pensule de silicon le ung pe rând cu ulei de măsline peste tot. Presar puțină sare deasupra și condimentele preferate.

Eu am pus 1 condiment per lipie cu excepția celui cu boia dulce și chili.

Când lipiile sunt condimentate, cu un cuțit ce taie foarte bine le tai fâșii, iar mai apoi triunghiuri. Așez triunghiurile într-o tavă cu hârtie de copt la 190 grade C.

Se fac în aproximativ 10 minute, dar trucul e să deschid des ușa cuptorului. Astfel aburii vor putea ieși, iar chipsurile tortilla nu se ard.

Atenție! Ușa cuptorului trebuie deschisă neaparat! Altfel riscăm niște chipsuri arse, cu gust amar și fum în casă, mai ales dacă le ținem mai mult timp.

chipsuri tortilla de casa

Sosul de casă- preparare

Smântâna și avocado-ul le-am pus într-un robot de bucătărie și am apăsat butonul până când am obținut o pastă. Am pus sarea, praful de usturoi și 2-3 picături de ulei esențial Lemon de la doTerra. Tu poți pune câteva picături de lămâie simplă, dar eu astfel am avut un gust mult mai fresh.

La final am adăugat cei 2 castraveți dați pe răzătoare și scurse bine de suc.

Mod de păstrare

Se poate servi totul după ce este gata! Gustul este foarte bun atât la chips cât și la sos. Sosul se păstrează 2 sau 3 zile la frigider, dar proaspăt este cel mai gustos.

Aceste chipsuri de tortilla rezistă mai mult decât sosul, evident. Puse într-o pungă sau o caserolă închisă își păstrează starea crocantă mult timp.

Dacă încă nu ai apucat să pornești la magazin după ingrediente, uite mai jos ceva răcoritor de pe pagina mea de Instagram:

Te invit să mă urmărești și pe Insta, căci aici mai postez și rețete simple, bune și ușoare, ce nu apar pe blog mereu!

Dacă ți-au plăcut aceste chipsuri tortilla de casă cu sos fresh, s-ar putea să îți placă și aceste rețete dulci:

Mult spor și să ne auzim cu bine până la următoarea rețetă!

Ágnes 🙂

Facebookpinterestmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *